vaistai.lt
Maisto papildų vartotojai apskritai gyvena sveikiau, rodo tyrimasMultivitaminus ir kitus maisto papildus vartojantys žmonės paprastai gyvena sveikiau, tad papildų vartojimas gali būti laikomas teigiamu ženklu, rodo nauja anksčiau atliktų tyrimų apžvalga. Pasak mokslininkų, daugiau nei pusė amerikiečių vartoja multivitaminus, kalcį, omega-3 rūgštis, antioksidantus ir skaidulas. Tačiau ginčijantis dėl maisto papildų naudingumo paprastai nuvertinama tai, kad tokie asmenys dažniau sportuoja ir siekia išlaikyti normalią kūno masę.
daugiau
Darbuotojų sveikos mitybos skatinimo rekomendacijosHigienos instituto specialistai parengė Darbuotojų sveikos mitybos skatinimo rekomendacijas, skirtas profesinės, visuomenės sveikatos ir kitiems specialistams, kurie prižiūri darbuotojų sveikatą įmonėse. Didelę laiko dalį žmonės praleidžia darbe, todėl labai svarbu, kad jiems būtų sudarytos sąlygos sveikai maitintis. Rūpinimasis darbuotojų sveikata yra vienas svarbiausių socialiai atsakingos ir patrauklios darbovietės požymių.
daugiau
Vėl dominuoja gripo pandemiją sukėlęs virusasJauni suaugusieji, saugokitės! Kaulių gripas, sukėlęs pandemiją prieš penkerius metus, vėl vyraujantis štamas Šiaurės Amerikoje. Tai nereiškia, kad esame kiaulių gripo pandemijos įkarštyje, tačiau darbingo amžiaus žmonės yra ypač pažeidžiami šio 2009 metais išplitusio viruso. Daugiau nei 60 % žmonių JAV, sergančių sunkiu gripu šį sezoną ar mirusių nuo jo, yra tarp 18 ir 64 metų amžiaus. Pastebimas padvigubėjęs sunkių atvejų skaičius šioje amžiaus grupėje per pastarąsias tris žiemas, nors H3N2 virusas, kuris yra pavojingiausias vyresnio amžiaus žmonėms, buvo vyraujantis štamas Šiaurės Amerikoje. Tik trečdalis sunkių atvejų JAV šiais metais yra virš 65 metų amžiaus grupėje.
daugiau
Kodėl būsimos mamos turėtų vengti dekoratyvinės kosmetikosNe paslaptis, kad planuojančiosioms pastoti, nėščiosioms ar žindyvėms primygtinai rekomenduojama atsisakyti žalingų įpročių. Pavyzdžiui, rūkymo, vyno (ar kitų alkoholinių gėrimų) gurkšnojimo. Nepatariama piktnaudžiauti ir daug kofeino turinčiais gėrimais. Panašu, kad tokį sąrašą galima papildyti dar vienu punktu – dekoratyvine kosmetika. Pasirodo, su žalingais įpročiais nieko bendro neturintys kosmetikos produktai kelia pavojų tiek nėščiosioms, tiek vaisiaus sveikatai.
daugiau
Didžiausias sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis registruotas VilniujeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 9-ąją savaitę siekė 74,2 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 8-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 62,2 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 63,1 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 8 savaitės duomenimis, didesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas Panevėžio, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus administracinėse teritorijose.
daugiau
VLK primena, kad vaikai turi būti gydomi nemokamaiValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) primena tėveliams, kad vaikai turi visas galimybes sveikatos priežiūros paslaugas nemokamai gauti gydymo įstaigose, kadangi jie yra draudžiami valstybės, o jiems suteiktos paslaugos apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. Nežinodami to tėvai neretai sumoka dideles pinigų sumas už atžaloms suteiktas gydymo paslaugas, nors neturėtų to daryti.
daugiau
Interviu apie vakcinacijąInterviu apie vakcinaciją su Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja Daiva Razmuviene ir Sveikatos apsaugos ministerijos kancleriu Vytautu Bakasėnu.
daugiau
Daugiau žalos, nei naudos? Antioksidantai kūne saugo vėžįJie reklamuojami kaip apsaugos nuo ligų būdas, bet antioksidantų papildai vis labiau laikomi priešais, o ne draugais. Dabar žinome, kodėl: antioksidantai ne tik nuo DNR pažeidimų saugo sveikas ląsteles, bet taip pat ir vėžinėms padeda išvengti mūsų kūno gynybos. Jie reklamuojami kaip apsaugos nuo ligų būdas, bet antioksidantų papildai vis labiau laikomi priešais, o ne draugais. Dabar žinome, kodėl: antioksidantai ne tik nuo DNR pažeidimų saugo sveikas ląsteles, bet taip pat ir vėžinėms padeda išvengti mūsų kūno gynybos.
daugiau
Aštriadančiai mūsų „kambariokai“: naktimis siurbia kraują ir progai pasitaikius lenda po kelnėmisPavasarį kyla ūpas išsivalyti butų langus, plačiau praverti langines ir galbūt net padaryti generalinę namų tvarką. To labiausiai bijo įvairūs jūsų „įnamiai“, kuriems paliktas duonos trupinys ar apkuistas kambarys - puiki terpė klestėti. Kviečiame susipažinti, kokių skaudžiai kandančių gyvių gali netikėtai atsirasti jūsų būstuose - net ir tuomet, kai juose palaikoma tvarka.
daugiau
Mineralinis vanduo iš Lietuvos gelmių: gerti - per sūru, bet džiakuzi voniai - kaip tikLietuvos geologijos tarnybos (LGT) duomenimis, Lietuvoje yra 31 mineralinio požeminio vandens vandenvietė, 16 iš jų kol kas nenaudojamos. Tačiau pats naujausias patvirtintas mineralinio vandens telkinys Anykščiuose, kaip tikisi miesto atstovai, pasitarnaus ne tik SPA centro gydomajai vandens terapijai, bet galbūt ateityje taps ir nauju mineraliniu vandeniu, kuriuo bus prekiaujama Lietuvoje. Savo ruožtu tarnybos Hidrogeologijos skyriaus vedėjas Kęstutis Kadūnas GRYNAS.lt aiškino, kad mineralinio vandens telkinio naudojimą nulemia poreikis – jeigu miestas mato galimybes jį panaudoti – valio, jeigu ne – gręžinys stovi be darbo.
daugiau
4961 - 4970 iš 5555 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  491 492 493 494 495 496 497 498 499 500  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos